P1000907

Síterep info: Schladming - Dachstein régió

Magasság: 745 - 2700 m

Szintkülönbség: 1955 m

Sípályák hossza: 191 km

Liftek száma: 91

Budapest: 521 km, 4 óra 56 perc

Síbérletárak 2015/2016 főszezon:

1 nap: 45 € / 6 nap: 224 €

A megközelítőleg 232 kilométernyi tökéletesen karbantartott sípálya a 98 modern felvonónak és síliftnek köszönhetően kényelmesen elérhető. A Schladming környékén elhelyezkedő 9 kisebb síterep alkotja a Schladming-Dachstein-Tauern sírégiót:

Ezek közül a legnagyobb egybefüggő rendszert az ún. Schladminger 4-Berge-Schischaukel (4-hegy síhinta) alkotja; Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen és Reiteralm között lecsatolás nélkül átsízhetünk. A többi síterület az érvényes síbérlettel ingyenesen igénybe vehető síbusz-járatokkal is megközelíthető.

A régió földrajzi fekvésének köszönhetően igen hóbiztosnak számít. Európa legmodernebb hóágyúrendszerei pedig egészen késő tavaszig gondoskodnak a zavartalan téli élményekről.

A schladmingi síterület egyik ékköve a hazánkhoz legközelebb eső gleccsersí-terület: a Dachstein-gleccseren az év nagy részében lehetőség van csúszásra, a freestyle szerelmeseit pedig komoly snowpark várja.

A sírégió központja a Planai sícentrum, amelyet a közvetlenül Schladmingból induló kabinos lifttel lehet elérni, a völgybe pedig egy 5 km hosszú, FIS minősítésű pálya vezet le, ahol rangos lesikló versenyeket szoktak rendezni.

Ramsau am Dachstein fennsíkja a sífutók Mekkája: összesen 150 km hosszúságú kezelt sífutópálya található a környéken. Gyermekek és kezdők részére pedig megannyi tanulópálya és számos gyakorlólift segít a síelés technikájának elsajátításában.

Schladming és környékén elhelyezkedő síterepek tagjai a 860 km sípályát és 270 síliftet magában foglaló Ski Amadé síszövetségnek!

You are viewing the text version of this site.

To view the full version please install the Adobe Flash Player and ensure your web browser has JavaScript enabled.

Need help? check the requirements page.


Get Flash Player